Stroeve start voor Ron Snoeck Racing Team in LMV8 klasse

DSC_3210-003

Na een goede en leerzame test begin maart van dit jaar, was er in aanloop naar de eerste wedstrijd in de LMV8 klasse nog aardig wat werk voor het Ron Snoeck Racing Team. Afgelopen maandag, tweede paasdag, was het dan zover. De eerste race voor Ron Snoeck en zijn team met de Late Model V8 Chevrolet Camaro werd tijdens de Paasraces op Raceway Venray een feit.

DSC_3465-015

Voor de rookies in de klasse werd er naast de twee officiële trainingen een extra training ingepland. Een mooie kans voor Ron Snoeck om wat extra meters te maken en zo meer gevoel met de auto te krijgen, “De grip was nog niet echt goed te vinden, dit doordat de baan nogal aan de natte kant was. Wel waren de veranderingen aan het achter differentieel goed te merken. De auto was is er een stuk stabieler van geworden.”

DSC_3268-005

In de tweede vrije training was de baan al zo goed als droog en kon het team kijken of de verandering ook zijn invloed had op de ronde tijd. En ja dat had het zeker, bij terugkomst op het paddock bleek dat Snoeck een seconde van de snelste tijd op de testdag af had gereden. “Een stap in de goede richting. Maar toch blijft er genoeg ruimte voor verbetering. Zo heeft de wagen niet veel grip in de kont op het moment van gas geven” vertelde Ron Snoeck zijn team. Na kleine aanpassingen kon Ron Snoeck opnieuw de baan op voor de laatste training.

DSC_3452-013

“De aanpassingen hielpen niet zo als gehoopt. Na wat speurwerk bleek dat de sporing van de achterwielen niet klopte. Maar aangezien de starre achteras kan je de sporing niet zomaar veranderen. Desondanks hebben we toch wat proberen aan te passen, dit hielp wel maar nog niet voor wat het moest zijn” aldus monteur Swen ten Pas.

DSC_3913-016

Na een grote wolkbreuk rond het middaguur en het meerdere malen wisselen tussen regenbanden en slicks kon Ron Snoeck na een beetje vertraging toch de baan op voor zijn eerste officiële racemeters in de LMV8 klasse tijdens de eerste manche. Ron Snoeck kon een lekker tempo rijden. Nog niet het tempo van de ervaren coureurs maar hij kon het groepje met de nieuwkomers mooi leiden. Na een zo’n vijftien ronden kon Snoeck de aansluiting vinden met de wagen van Marko Stipp. In de eerste bocht zette Ron Snoeck zijn bolide naast die van Stipp om hem zo aan de binnenkant te kunnen passeren. “Helaas was het aan de binnenkant een stuk gladder en spinde ik op het moment van gas geven. Een 360 graden spin was het gevolg. Zonder iets te raken kon ik ondanks een opgelopen lekke band verder” aldus Snoeck. Wel moest Snoeck achteraan aansluiten en kwam als laatste over de eindstreep.

DSC_3398-011

Met een hele korte pauze tussen de beide manches moest Ron Snoeck al snel weer de baan op voor de tweede manche. Na twee warm-up rondes zette Snoeck de auto al op het middenterrein neer. “Er was geen stroom meer” vertelde Ron Snoeck nadat hij weer terug bij zijn team was. Er werd direct besloten om de dynamo te vervangen om zo toch nog deel te kunnen nemen aan de finale. Nadat het laatste boutje door het team was vast gezet moest er alweer opgesteld worden voor de Finale.

D3C_0778-001

De finale was meer afzien dan genieten voor Ron Snoeck aangezien de finale over 35 ronden gaat en het heel hard werken is om de auto recht op de baan te houden. “Omdat het vandaag tijdens de wedstrijddag niet mogelijk was op de sporing aan de achterwielen goed te krijgen, wilde de auto de hele tijd uitbreken op het moment dat ik op het gas ging. Om dit te steeds te corrigeren kost heel veel energie” vertelde Ron Snoeck na afloop.

DSC_4321-018

Met weer wat huiswerk en nieuwe ideeën keerde het team huiswaarts naar Winterswijk. De volgende race staat gepland tijdens het Pinksterweekend in mei, wederom op Speedway Venray. Het team hoopt in de tussengelegen periode nog een keer te kunnen testen in Venray.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com