Schitterende overwinning voor Ron Snoeck op Estering in Duitsland!

Afgelopen weekend heeft Ron Snoeck een schitterende overwinning op zijn naam geschreven voor het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Tijdens het weekend van 26 en 27 april verscheen het Ron Snoeck Racing Team aan de start van de gecombineerde wedstrijd voor het Duits en Belgisch kampioenschap op de Estering in het Duitse Buxtehude.

“Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er nog wat aanpassingen gedaan aan de wielophanging om te zorgen dat de auto stabieler word. Dit wierp al gelijk zijn vruchten af in de vrije training op de zaterdag” vertelde monteur Ivo van Wezel. De SEAT lag als een blok op de baan, Ron Snoeck was heel tevreden over de auto en het team kon zich klaar gaan maken voor de tijdtraining.

Met een nette 39,801 had Ron Snoeck de snelste tijd in de tijdtraining die op de zaterdag werd verreden. Gevolgd door Wil Teurlings en Paul Allerts. Voor de indeling van de kwalificatiemanches werden de tijden van de tijdtraining van de Touringcars, Super 1600 en de Supercars klassen bij elkaar gedaan. Door deze constructie stond Ron Snoeck in de eerste kwalificatiemanches samen met Wil Teurlings in hun Supercars wagens en met de Rus Nikita Misyulya in een Skoda Fabia Super 1600 wagen aan de start. Snoeck wist deze kwalificatiemanche van start tot finish als leider in de race te volbrengen en noteerde tevens de snelste tijd van de Supercars klasse.

Op zondagmorgen werd onder zomerse omstandigheden een warm-up verreden met de resterende twee kwalificatiemanches gevolgd door de Finalerace. De monteurs van het team hadden de SEAT weer optimaal voorbereid en Ron Snoeck kon zorgeloos de warm-up afronden en zich gaan concentreren voor de kwalificatiemanches.

Bij de tweede kwalificatiemanche had Ron Snoeck wederom een hele goede start en kon de leiding houden vanaf de pole positie. Omdat de jokerstrategie in de eerste kwalificatiemanche goed was verlopen, jokerde Ron Snoeck wederom in laatste ronden en wist zo voor de tweede keer de snelste tijd op de klokken te zetten.

Ook de derde kwalificatiemanche verliep zoals het team wenste, Ron Snoeck wist opnieuw onbedreigd naar de mancheoverwinning te rijden. “De wagen is top!” vertelde Snoeck in de paddock tijdens de pauze, “Ik kan mij nu volledig concentreren op het rijden en hoef mij tijdens het rijden niet bezig te houden met het functioneren van de wagen.” Ook in Duitsland heeft het team fans en Ron Snoeck maakte natuurlijk tijd vrij om handtekeningen te plaatsen en liet de jonge fans ook ervaren hoe het is om in een Supercars auto te zitten.

In de aanloop naar de Finalerace werd de SEAT nog eens goed gecontroleerd door het team en Telly Fischer van MTO. Nadat de wagen weer volledig klaar was gemaakt door de monteurs kon Ron Snoeck zich rustig voorbereiden op de Finalrace waarin hij door zijn verreden tijden in de kwalificatiemanches vanaf de pole positie mocht starten.

Op de startgrid voor de Finalerace stonden dus op pole positie Ron Snoeck, op de tweede en derde positie de Nederlanders Wil Teurlings en Paul Allerts, op de vierde positie de Belg Ronny Scheveneels en op de vijfde en zesde positie de Duitsers Frank Eichelberg en Ulrich Reise.

Na het doven van de lichten was Ron Snoeck weer super snel weg en wist op het rechte stuk in aanloop van de eerste bocht al een kleine voorsprong te pakken. Ondanks dat Ron Snoeck zijn jokerlap niet helemaal goed nam kon hij toch de race domineren en onbedreigd naar een verdiende overwinning rijden.

“Dit was de eerste overwinning met de SEAT Leon, echt schitterend mooi! Alle lof en dank gaan naar mijn monteurs, door hun heb ik kunnen racen met een perfecte wagen!” aldus een superblije en tevreden Ron Snoeck na afloop van de Finalerace.

Het uiteindelijke podium van de Supercars klasse meetellend voor het Belgisch Kampioenschap Rallycross is geworden; Ron Snoeck eerste plaats, Wil Teurlings op de tweede plaats en Ronny Scheveneels op de derde plaats.

Foto’s & film: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com