Ron Snoeck beleeft goede voorbereiding voor BK in Duitsland

Afgelopen weekend kwam het Ron Snoeck Racing Team aan de start van de openingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rallyracing. In eerste instantie stond er een leuk deelnemersveld ingeschreven bij de Supercars klasse aangevuld met een drietal Engelse rijders. Echter stond afgelopen zondag alleen Ron Snoeck als enige ingeschreven Nederlandse deelnemer tussen de drie Engelse rijders op de startgrid, de overige Nederlandse en Belgische deelnemers hadden zich zeer spijtig afgemeld.

Toch was er een mooie uitdaging voor Ron Snoeck en zijn team, want de Engelsman Julian Godfrey is met zijn Ford Fiësta zeer snel en zeker geen makkelijke prooi om te verslaan. Voor aanvang van de vrije training kampte het team wel even met een probleem, bij het warm draaien van de motor lekte deze brandstof. Na een snelle inspectie van de monteurs werd er geconstateerd dat er een rubberen o-ring van de injector kapot was. Door het snelle handelen van het team kon Ron Snoeck toch de baan op voor de vrije training. “Hij loopt super” vertelde Ron Snoeck enthousiast tegen zijn monteurs bij terugkomst in de paddock, “De rondes gingen lekker en het gevoel met de auto is goed.”

Bij de eerste kwalificatiemanche mocht Ron Snoeck vanaf de pole positie startten, met naast zich de Britten Simon Horton en Steve Harris en op de tweede rij Julian Godfrey. Snoeck pakte de kopstart en dook als eerste de eerste bocht van het Eurocircuit in, “Ik behield de leiding tot ik in de tweede ronden ging jokeren en moest aansluiten op de tweede plek achter Godfrey. De ronde erna jokerde Godfrey zelf, ik kon de aansluiting vinden maar hem niet passeren.”

In de tweede kwalificatiemanche moest Ron Snoeck vertrekken vanaf de tweede start rij. Godfrey pakte de leiding maar Snoeck kon wel achter hem aansluiten. Opnieuw jokerde Ron Snoeck in de tweede ronde en Godfrey de ronde erna. En wederom was Godfrey Ron Snoeck iets te snel af.

In de derde kwalificatiemanche stond Ron Snoeck buiten aan op de eerste start rij. Ook in deze manche pakte Godfrey de kopstart. En moest Snoeck aansluiten op de tweede positie. Godfrey gaf de eerste plek niet meer af, ook niet na zijn joker ronde. Dit maakte dus de volgende opstelling voor finale race, op pole positie Julian Godfrey gevolgd door Ron Snoeck en Steve Harris op de eerste rij en op de tweede rij mocht Simon Horton.

Ron Snoeck wist een super start te maken en ging als leider in de race de eerste bocht in. Echter trok Snoeck met het ingaan van de korte knie iets te hard aan zijn handrem en kwam daardoor achterstevoren op de baan te staan. Het Engelse trio wist daar optimaal van te profiteren en passeerden Snoeck. Door deze fout had Snoeck teveel tijd en achterstand opgelopen dat hij zich niet meer kon mengen in de strijd voor de dagwinst en besloot om in eigen tempo zijn finale rondes uit te rijden.

Julian Godfrey werd uiteindelijk als winnaar afgevlagd met achter zich Steve Harris op de tweede positie en Simon Horton als derde. Ondanks het tegenvallende startveld op het Eurcocircuit kan het team terugkijken op een goed weekend waarin een leuke strijd gaande was tussen Julian Godfrey en Ron Snoeck. Tijdens deze wedstrijd is gebleken dat de racesnelheid aanwezig is in de SEAT waardoor het team met vertrouwen kan uitkijken naar het weekend van 26 en 27 april waar zij aan de start zullen verschijnen in het Duitse Buxtehude voor een wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Rallycross.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

(Ivm een spam aanval is het momenteel niet mogelijk om een reactie achter te laten, onze excuses hier voor!)