Mechanische pech verstoord EK Autocross debuut van Ron Snoeck

10360773_675645909194915_1045638921101800091_nRSR

Goed voorbereid en vol goede moed was het Ron Snoeck Racing team afgelopen weekend afgereisd naar Italië voor het debuut in het Europees Kampioenschap Autocross. Ron Snoeck zou met de SEAT starten in de Touring Autocross klasse, maar mechanische pech verstoorde het debuut al voordat er überhaupt  gestart was.

“Met het oprijden naar de baan is de motor kapot gegaan. De hulpas is gebroken met als gevolg dat de distributieriem is overgesprongen waardoor vervolgens een aantal kleppen de zuigers hebben geraakt. De schade was ter plekke niet te herstellen…. Dit hebben we nog nooit meegemaakt” vertelde Ron Snoeck vanuit Italië.

Ondanks de grote tegenvaller kon het team zich toch vermannen en besloten de goede sfeer tijdens het evenement niet te laten verpesten. “Het was mooi om te zien hoe alles gaat tijdens een EK Autocross wedstrijd. We denken ook wel dat de auto er voor geschikt is. De reis van zo’n 1000 kilometer was de moeite waard, het was geweldig om te zien hoeveel Nederlandse teams in deze tak van autosport op hoog niveau mee rijden” besluit Ron Snoeck.

Op 10 augustus aanstaande staat de vijfde ronde voor het Belgisch Kampioenschap Rallycross op de agenda. Deze wedstrijd welke voor het eerst van dit jaar op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen zal worden verreden wil het Ron Snoeck Racing Team ook aan de start verschijnen. Echter is er momenteel een hoop werk te verrichten om de SEAT weer te herstellen, dus is de deelname nu nog niet helemaal zeker.

Foto: Swen ten Pas