Het Ron Snoeck Racing Team gaat in 2015 voor een herhaling van 2014

DSC_5970_M3

Na een succesvol jaar in 2014 is het Ron Snoeck Racing Team al weer druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De behaalde NK en BK kampioenschaptitels in 2014 hebben het hele team extra motivatie gegeven en tekenen ze voor een herhaling van vorig seizoen.

“Wij verwachten dat het BK 2015 een stuk competitiever zal zijn vanwege het hoger aantal deelnemers, dus daar verheugen wij ons nu al op. De Leon zal op een aantal punten verbeterd worden om ook in 2015 weer hoge punten te kunnen scoren” vertelde Ron Snoeck met veel enthousiasme!

D3C_4872

De plannen voor het nieuwe seizoen zijn nog niet helemaal ingevuld, het beschikbare budget speelt een belangrijke rol, “We weten het budget nog niet geheel, althans we hopen dat er nog wat bijkomt… Zoals het er nu uitziet zullen we het Belgisch Kampioenschap rijden, en als het toelaat, een aantal Rallycross Challenge Europe wedstrijden” kon Ron Snoeck ons al verklappen.

Of het Ron Snoeck Racing Team komend seizoen ook in eigen land op het Eurocircuit in Valkenswaard in actie komt is nog onduidelijk, “In Valkenswaard is het praktisch onmogelijk te kunnen rijden met een Supercar vanwege de geluidseisen die ons worden opgelegd. Wij zouden het echter zeer jammer vinden als wij hierdoor niet aan de start op ons thuiscircuit kunnen komen” aldus Ron Snoeck.

DSC_8175_M2

Ondanks de behaalde mooie resultaten in 2014 was er toch ook een kleine tegenvaller te betreuren. Het team was vorig jaar vol goede moet afgereisd naar Italië om een keer deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Autocross. Door problemen met de motor moest het team zonder een ronde te hebben gereden huiswaarts keren. Voor 2015 staat deze wedstrijd opnieuw op de planning wist Ron Snoeck te vertellen “Zeker zullen wij nog een keer terug gaan naar Italië voor het EK Autocross om revanche te halen op die 0 ronden die wij afgelopen jaar niet hebben kunnen rijden vanwege die motorschade…”.

De monteurs Henk Elferdink, Marko Kruisselbrink, Swen ten Pas en Ivo van Wezel zullen komend seizoen opnieuw hun uiterste best moeten doen om de SEAT Leon bij iedere wedstrijd in topconditie aan de start te laten verschijnen zodat Ron Snoeck zijn titel kan gaan verdedigen. Onder anderen heeft de Belg Jochen Coox aangekondigd er op gebrand te zijn de Belgische titel te veroveren en deze terug naar België te brengen, het beloofd dus een zeer spannend Rallycross seizoen te worden!

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com