Het lange wachten is voorbij, het Rallycross seizoen 2015 gaat van start!

0004

Als je in oktober 2014 het seizoen als Belgisch- en Nederlands Kampioen Rallycross afsluit wil je eigenlijk niets liever dan ik het winnende ritme blijven. Spijtig komt er altijd een eind aan een raceseizoen en moet er in de wintermaanden geduldig gewacht worden op het nieuwe seizoen.

Aanstaande zondag, 8 maart, kan het Ron Snoeck Racing Team op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen eindelijk een vervolg gaan geven aan het succesvolle jaar van 2014. Echter is de concurrentie in het BK Rallycross dit jaar zeer sterk en wil de Belg Jochen Coox zeker proberen om de Belgische Rallycross titel bij de Supercars te veroveren van Ron Snoeck en terug te brengen naar België!

0001

Naast Coox zal ook Jos Jansen gaan strijden om de Belgische titel, de Belg heeft vorig jaar veel ervaring opgedaan tijden zijn volledig afgewerkte FIA World Rallycross Championship seizoen en mag ook zeker als titelkandidaat genoteerd worden. Ook is de Belg Ronny Scheveneels weer van de partij en zal zich zeker gaan mengen in de strijd. De Subaru Impreza van Patrick Van Mechelen zullen we ook in actie gaan zien komend weekend, echter in nieuwe kleuren en met zijn nieuwe eigenaar Johnny Verkuringen.

Vanuit Nederland mag Ron Snoeck ook zeker sterke tegenstand verwachten. Marcel Ottink zal met zijn Skoda Fabia vol de strijd aangaan en Wil Teurlings kan met zijn supersnelle starts nog wel eens voor verrassingen zorgen. Als de Ford Fiësta op tijd klaar is kunnen we ook Jos Kuypers weer aan de start verwachten, na een jaar van afwezigheid hoopt Kuypers zijn 45ste Belgische Rallycross wedstrijd op zijn naam te schrijven.

0003

Naast het wachten in de winterperiode hebben de monteurs van het Ron Snoeck Racing Team uiteraard niet stil gezeten en hebben een aantal verbeteringen aan de SEAT Leon aangebracht. “Door prachtig vakwerk door AJT laswerk uit Winterswijk hebben we een nieuwe interkoeler en radiator kunnen plaatsen, OTS uit Hengelo heeft divers freeswerk en nieuwe aandrijfassen geleverd. En de schokdempers zijn voorzien van de laatste technische specs door de Firma Reiger” vertelde monteur Swen ten Pas.

Ron Snoeck kijkt ernaar uit om van start te kunnen gaan op het Duivelsbergcircuit, “Vrijdag gaan we nog even bij MTO op de testbank voor een checkup, en dan gaan we weer genieten van onze gezamenlijke sport. Ikzelf verwacht ook topfit te zijn, want ben elke week één tot twee keer in de week samen met mijn zoon Jarno wezen trainen bij onze BMX club FCCL in Lichtenvoorde en genieten daar ook enorm van die sport”.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com