Het eerste podium met de Volvo C30 voor Ron Snoeck Racing Team

DSC_9667_M1-016

Na een lange reis van ongeveer vier en een half uur kwam het Ron Snoeck Racing Team op zaterdag middag aan op het Belgische Circuit Jules Tacheny in Mettet, voor de tweede ronde van het Belgische Kampioenschap Rallycross. Waar het in de eerste wedstrijd nog wennen en ervaring op doen was voor het Ron Snoeck Racing Team, was het bij deze wedstrijd de bedoeling om in ieder geval een finale plaats te pakken. Aangezien dit de eerste keer was voor Ron Snoeck op deze baan, zou dit nog een hele opgave zijn met het grote en sterke deelnemers veld van de Supernationals -2000cc klasse.

DSC_9693_M1-018

De wedstrijddag op de zondag begint zoals altijd met de vrije training. Door de vele regenval op zaterdag en het moeten leren van de nieuwe baan, was het voor Ron Snoeck heel erg wennen. Met maar vier rondjes in de vrije training, kon het team zich opmaken voor de eerste kwalificatiemanche.

DSC_0246_M3-007

In de eerste manche stond Ron Snoeck samen op de startgrid met onder meer Steve Volders. De start van Ron was goed, maar niet zo goed als die van Volders, Ron kon aansluiten en als tweede de eerste bocht in gaan. Het tempo van Volders was moeilijk te volgen voor Ron, waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plek in de heat, en een zesde plek algemeen. Een prima resultaat maar er zat voor het gevoel meer in. Met wat kleine aanpassingen aan de afstelling van de Volvo was Ron Snoeck klaar om te starten in de tweede kwalificatiemanche.

DSC_0123_M2-001

Met de start moest Ron toch zijn meerdere erkennen in Steve Volders en Dave van Beers. In de tweede ronde sloeg het noodlot toe voor Steve Volders, en moest hij zijn wagen aan de kant stil zetten, Ron kon daardoor opschuiven naar de tweede plek. Een ronde later was het Dave van Beers die de wedstrijd moest staken. Waardoor Ron Snoeck alsnog de heat kon winnen en een vierde tijd algemeen kon noteren. “Waar de Volvo in de vrije training en eerste manche nog heel erg nerveus was in de kont, werd dit al langzamerhand een beetje beter door de aanpassingen die mijn monteurs na de eerste manche hadden gedaan” vertelde Ron Snoeck, “Maar nog veel beter werd dit toen er na de tweede manche nog het een en het ander werd aangepast. Ook werd de Volvo voorzien van de slicks. Waar het in de eerste en tweede manche nog te nat was, begon de baan steeds meer op te drogen.”

DSC_0203_M3-004

De start van de derde kwalificatiemanche was goed waardoor Ron Snoeck de leiding kon pakken. Ook na de verplichte jokerlap wist Ron de leiding te behouden en zo als eerste over de streep te komen en wederom een keurige vierde plek algemeen kon bemachtigen, wat resulteerde in een derde startplek in de tweede halve finale.

DSC_0551_SF-008

Wederom was de start goed en kon Ron Snoeck doorschuiven naar de tweede plek in de eerste bocht. Na zes rondes en flink aandringen bij Kurt Lambers die de leiding had, kwam Ron als tweede over de streep, wat hem verzekerde van een finale plaats! In de finale mocht Ron Snoeck wederom op een derde startplek starten.

DSC_0832_F-011

Bij het ingaan van de eerste bocht tijdens de finale, probeerde Ron Snoeck de tweede plek te pakken. Helaas lukte dit net niet waardoor hij achter Steve Volders en Kurt Lambers moest aansluiten. Nadat de coureurs achter Ron allemaal hadden gejokerd, pakte Ron in de volgende ronde ook gelijk de joker. Snoeck wist maar net Glenn Cools voor te blijven die met flinke stappen dichter bij kwam. Het werden nog drie hele spannende rondes voor Ron, waarin Glenn Cools flink aan het aandringen was. Maar door het hoofd koel te houden kon Ron als derde over de finish komen!

DSC_0900_F-015

Het is resultaat waar het team op voorhand voor had getekend. Zeker door het moeten leren van een nieuwe baan en het slechte weer. Met wederom wat huiswerk voor de volgende wedstrijd keerde het Ron Snoeck Racing Team weer huiswaarts naar Winterswijk. Graag wil het team bij deze Marcel Ottink van OTS Racing hartelijk danken voor de sponsering en het medemogelijk maken van deze wedstrijd en dit resultaat.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com