Een weekend van leren en wennen voor het Ron Snoeck Racing Team

Ron Snoeck

Ron Snoeck

Het nieuwe Rallycross seizoen van het Ron Snoeck Racing Team is afgelopen weekend begonnen met de eerste wedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Nadat er in de winter hard is gewerkt door het complete Ron Snoeck Racing Team, na schatting zo’n 900 uur, was de gloednieuw opgebouwde Volvo C30 op vrijdagavond klaar voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met maar liefste 31 inschrijvingen beloofde het een mooie wedstrijd te gaan worden.

Ron Snoeck

Zoals gebruikelijk in het Belgische Maasmechelen is er op de zaterdag altijd de gelegenheid om in de middag nog even de baan op te gaan. Deze kans werd zeker aangepakt door Ron Snoeck om zo weer opnieuw gevoel te krijgen met de Volvo. Nadat Ron drie keer de baan op is geweest, met tussen door wat veranderingen aan de afstelling van de Volvo, brak de hel los. Een flinke regenbui zorgde ervoor dat het gehele paddock onder water stond. Gezien de verwachtingen zou het op zondag niet veel beter worden.

Ron Snoeck

Helaas begon de zondagmorgen al gelijk met een valse start. Toen Ron naar de start van de vrije training wilde gaan, bleek dat de dynamo van de Volvo het had begeven. Na enig controle werk van het team bleek dat de dynamo niet meer te repareren viel en helaas was er ook geen reserve meegenomen…. “Na wat rondvraag op het paddock hebben we er gelukkig een kunnen vinden bij Steve Volders. Na wat kleine aanpassingen kon deze er op worden gezet en aangesloten worden, waardoor de accu weer bij geladen kon worden. Dit alles net op tijd voor de eerste manche” vertelde Ron Snoeck.

Ron Snoeck

Zonder dat er deel was genomen aan de vrije training moest Ron Snoeck direct klaar staan voor de eerste manche van de Supernationals -2000cc klasse. Met een slechte loting, helemaal aan de buitenkant, was het een lastige opgave. De start was helaas ook niet goed. Met weinig grip moest Ron als vierde de eerste bocht in. Gelukkig maakte Ron met de joker ronden nog wel het een en het ander goed en kwam zo als tweede over de finish. Een vijftiende tijd algemeen werd er op de klokken gezet.

Ron Snoeck

De tweede manche ging al een heel stuk beter. Met een kopstart kon Ron Snoeck gemakkelijk de heat naar zijn hand zetten. Met een ruime voorsprong kwam hij over de finish en zette een achtste tijd algemeen neer.

Ron Snoeck

Voor de start van de derde manche begon het te regenen wat ook niet meer ging stoppen de rest van de dag. De regenbanden werden gemonteerd door het team. Wederom was de start niet al te best. Maar mede door een goede joker strategie en gevechten van de concurrentie op de baan wist Ron wederom als eerste over de finish te komen. Waar het in het begin nog heel erg wennen was aan het natte circuit voor Ron, reed hij ronde na ronde steeds sneller en wist hij de snelheid te vinden met de Volvo. Helaas door op onthoud in de eerste ronde wist Ron niet verder te komen dan een tiende tijd algemeen te komen. Dit gaf Ron een vijfde startplek in de eerste halve finale.

Ron Snoeck

Helaas waren de kaarten als snel geschud in deze halve finale. Na een hele goede start vanaf de vijfde startplek lag Ron met het ingaan van de eerste bocht al tweede. Jammer genoeg zat hij wel helemaal aan de buitenkant en mede door de gladheid daar, en een klein tikje op het achterwiel, gleed Ron van de baan de zandbak in. Hier kon hij nog wel op eigen kracht uitkomen maar hij had daardoor al zo veel tijd verloren dat er nog weinig hoop was om bij de eerste drie te komen en zich zo te kwalificeren voor de finale. Ron zette nog wel alles op alles om de aansluiting te vinden met de rijders voor hem, maar helaas was de achterstand te groot. En zo eindigde hij op een vijfde plek in de halve finale, en een negende plek algemeen.

Ron Snoeck

Al met al een weekend waarin het team weer een hoop heeft geleerd en waar op verder geborduurd kan worden. Met een lijstje vol verbeterpunten kan het team zich opmaken voor de volgende race die over twee weken wordt verreden op het Jules Tacheny Circuit in het Belgische Mettet.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com