Seizoensopener eindigt in teleurstelling voor Ron Snoeck

Ron Snoeck was vol goede moed voor de openingswedstrijd van het NK Rallyracing op zondag 15 april, maar hij ging teleurgesteld naar huis. Op de zaterdag voor de racedag besloot het team van Ron Snoeck Racing nog om met de SEAT Leon te gaan testen op de Raceway in Venray voordat er naar het Eurocircuit in Valkenswaard werd afgereisd. Bij deze test merkte Ron Snoeck dat de stuurbekrachtiging niet naar behoren werkte en er werd besloten om bij Sweedspeed Racing in Neer de stuurbekrachtiging aan te passen.

Na de eerste meters van de vrije training vertelde Ron Snoeck, “Het is compleet andere auto wat natuurlijk wel positief is, maar we moeten de hele auto nog aanpassen en mezelf ook natuurlijk.” Ondanks de nog uit te voeren aanpassingen wist Ron wel de snelste tijd op de klokken te zetten en mocht de eerste kwalificatiemanche vanaf de eerste startplek aanvangen.

Ron kwam niet goed weg bij de start en kon daardoor niet zijn eerste startplek verzilveren en moest achter Kuypers, Jansen en Teurlings aansluiten en kwam uiteindelijk niet verder dan een derde positie. “Ik had veel wielspin bij de start dus we moeten de wagen anders afstellen want ik zat achter teveel in de vering. Ik maakte ook een verkeerde keuze door gelijk achter Jos Jansen te jokeren, maar als je die keuze eenmaal gemaakt hebt kun je niet meer terug. Ik vond het vermogen van de auto ook tegenvallen ten opzichte van anders, maar dat bleek ook wel want de turbo zat vast” aldus Ron Snoeck vanuit de paddock.

De monteurs van het team hebben van twee turbo’s één gemaakt, wat mogelijk was doordat er een stuk geleend kon worden van Wil Teurlings, en deze gemonteerd in de SEAT. Door de werkzaamheden moest wel de tweede kwalificatiemanches worden overgeslagen en kon Ron dus geen tijd zetten.

De derde kwalificatiemanches stond Ron weer aan de start waar we wel Jos Kuypers moesten missen door een kapotte motor. Ron had een goede start maar bij het ingaan van de eerste bocht kwamen de SEAT van Ron en de Ford van Jansen met elkaar in aanraking en was het einde wedstrijd voor Ron Snoeck. “Ik dacht dat ik nog wel iets ruimte liet maar Jos Jansen raakte mij waardoor ik de wagen niet meer op de baan hield” vertelde een Ron nadat hij door de sleepdienst was terug gebracht naar de paddock.

Doordat er maar één tijd was neergezet door Ron mocht hij volgens de reglementen niet starten bij de Finale en zat er niets anders op dan in te pakken en teleurgesteld terug te keren naar Winterswijk. Jos Jansen wist deze dag de wedstrijd op zijn naam te schrijven en de volle punten mee naar België te nemen.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com
Foto Raceway Venray: Ivo van Wezel

Laat een reactie achter