Podiumplek voor Ron Snoeck Racing Team bij tweede NK Rallyracing

Vol goede moed vertrok het Ron Snoeck Racing Team afgelopen zaterdag naar het Eurocircuit in Valkenswaard. In de aanloop naar de wedstrijd kampte de SEAT met elektronische problemen, maar in de week voor de wedstrijd heeft de wagen zonder problemen een dag op de testbank gestaan bij MTO. Ook is de wagen op de thuisbasis in Winterswijk nog een aantal keer gestart en getest voordat er werd afgereisd naar het Eurocircuit. “We waren er van overtuigd dat we de ‘bug’ hadden gevonden” vertelde teamlid Ivo van Wezel.

Echter sloeg het noodlot toe toen Ron met de SEAT naar de technische keuring ging, na 3 minuten sloeg de motor weer af. Gelukkig is het team wel wat gewend en werd er direct begonnen met een zoektocht naar het mankement. Het dashboard werd geheel gedemonteerd en alles werd goed gecontroleerd, gelukkig heeft monteur Henk Elferdink het euvel gevonden en de motor bleef draaien.

De training die in de ochtend verreden werd moest het team wel aan zich voorbij laten gaan, maar het feit dat de SEAT bleef draaien en Ron kon aanvangen voor de eerste kwalificatiemanche was al reden voor blijdschap binnen het team. Ron wist goed de aansluiting te behouden met de snelle Ford Fiësta van Zuiderbuur Patrick Van Mechelen en wist een schitterende tweede tijd op de klokken te zetten. Ron kon zijn team niet op een betere manier bedanken dan met het mooie resultaat in de eerste kwalificatiemanche.

In de tweede en derde kwalificatiemanche wist Ron twee keer een derde tijd te rijden achter Patrick Van Mechelen en Jos Kuypers. Na de start van de A-Finale race wisten de beide kemphanen Van Mechelen en Kuypers een klein gaatje te slaan met Ron. Kuypers probeert Van Mechelen onder druk te zetten en neemt daarbij te veel risico en gaat dwars. Ron wist de aansluiting toen weer met Kuypers te vinden en probeerde op zijn beurt druk te zetten op de Ford Focus van Kuypers. “Het ging goed, maar Jos is toch een maatje te groot, op dit moment…” vertelde Ron glimlachend na afloop.

Ron wist wel als derde over de eindstreep te komen achter winnaar Patrick Van Mechelen en Jos Kuypers. “ Wij zijn tevreden met het resultaat. Al willen we graag meer, maar weten ook dat het met onze middelen niet geheel realistisch is. Aan de inzet van het team zal het zeker niet liggen” aldus een tevreden Ron Snoeck.

Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

Bleker Autoteile Nederland

Laat een reactie achter