De gebeurtenissen rondom een wedstrijd .

Als toeschouwer zie je tijdens een wedstrijddag een raceteam druk in de weer om de auto in topconditie aan de start te laten verschijnen. De coureur doet tijdens de races zijn werk in de auto en bij terugkomst in de paddock zijn de monteurs weer aan de beurt. Aan het eind van de wedstrijddag wordt alles ingeladen in de vrachtwagen en gaat het team net als u weer naar huis.

Voor u is het een mooie dag geweest waaraan u mooie herinneringen bewaart. Voor het raceteam is dat uiteraard ook zo, echter is de wedstrijd na vertrek van het circuit niet afgelopen. De wedstrijd gaat eigenlijk zeven dagen in de week door. Na mijn vorige verslag op deze website heb ik opbouwende kritiek ontvangen en kwam tot de conclusie dat ook ik er niet altijd bij stil sta wat er voor en na een wedstrijd allemaal gebeurt rondom een raceteam en hoeveel sponsoren en vrijwilligers zich op de achtergrond met zeer belangrijke taken bezighouden.

Ik schreef in mijn vorige artikel dat de seizoensopener eindigde in een teleurstelling. Ik ben van mening dat er absoluut teleurstelling binnen het team was dat Ron doordat hij geen tijd in de tweede en derde manche kon zetten niet mocht rijden in de A-Finale. Echter waren er die dag op het circuit, en voordat het Ron Snoeck Racing Team op zondag 15 april afreisde naar het Eurocircuit in Valkenswaard, veel werkzaamheden verricht om de SEAT Leon te verbeteren.

Op de zaterdag voor de wedstrijddag kreeg het team de mogelijkheid van Harry Maessen om eerst nog te testen op de Raceway in Venray. Tijdens die test werd er zoals in het vorige artikel verteld problemen ontdekt met de stuurbekrachtiging. Door de grote inspanningen van sponsor Sweedspeed Racing en de opoffering van veel vrije tijd, welke tot in de late avonduren doorliepen, van een medewerker en Frank van Oeteren zelf van Sweedspeed Racing werd het probleem opgelost en kon er afgereisd worden naar het Eurocircuit.

Tijdens de wedstrijddag waren naast de monteurs Henk, Marko, Swen en Ivo ook sponsor Frank van Oeteren van Sweedspeed Racing en Telly van sponsor MTO Engineering aanwezig. Telly analyseerde de datalogging en evalueerde dit met Frank waarna er een goed advies aan de monteurs kon worden gegeven om de SEAT nog beter af te stellen waarvoor Ron zeer dankbaar is en hij nu nog harder kan rijden.

Hoe de wedstrijddag is verlopen is te lezen in het voorgaande artikel, maar zoals ik al eerder schreef in dit artikel stopte de wedstrijd niet voor het team nadat er huiswaarts was gekeerd. Ron verteld van de acties die direct op de maandag aanvingen, “Eerst begonnen met het ontdoen van de restanten van de zandbak, weer een stukje Eurocircuit erbij waarvoor we er niet naartoe hoeven te rijden… De leenturbo van Wil Teurlings eraf,  bedankt Wil, die kan weer terug. De dynamo van OTS racing eraf, bedankt voor het lenen Marcel, nu zelf eentje zoeken. Ondertussen is Henk aan het uitzoeken of er niet toch ergens een stroomcontact verlies te vinden is. Frank van Sweedspeed stelt voor om de bewegingen van de auto nog verder te analyseren en daar mee aan de slag te gaan. Verder kijken we naar de overbrenging in de bak of we daar iets mee moeten/kunnen, want Telly van MTO had daar een opmerking over dat de stap van 3 naar 4 redelijk groot is, of kan de motor dat simpelweg niet aan? we gaan ermee aan de slag. En dan nog wat cosmetica naar aanleiding van het contact met een collega. Al met al genoeg te doen dus…”

Er is dus veel te doen rondom een wedstrijddag. Ik wil dan ook als eindconclusie zeggen dat zonder de vele vrijwilligers en sponsoren deze vorm van topsport onmogelijk is!!!

Patrick Wenting

Laat een reactie achter